×

HOE WERKT HET

1 Vind jouw thermische olie.
2 Vraag een offerte aan.
3 Wij nemen zsm contact op.

Als je vragen of problemen hebt, kan je altijd mailen naar info@rodun.nl of bellen met +31(0)40 204 9479

OPENINGSTIJDEN

Ma-Vrij 9:00 - 18:00

Over ons

Thermische installaties, vloeistoffen, olie analyse & beheer

OVER ONS

Thermische olie is de specialiteit van ons bedrijf. Voor advies, chemische analyses, levering van alle synthetische thermische vloeistoffen, thermische installaties, en systemen, vindt u in Rodun Benelux BV de juiste partner.

WAT WE DOEN

Als specialistisch bedrijf adviseren wij u met de keuze van de vloeistof, controleren die op zijn chemische stabiliteit en adviseren specifieke correctieve maatregelen te nemen als daar reden toe is.

  • Thermische installaties
  • Vloeistoffen
  • Olie analyse
  • Olie beheer

TOEPASSINGEN

Enkele voorbeelden van de toepassingen waar wij werkzaam in zijn.

  • Plastic verwerking
  • Chemische verwerking
  • Verwerking van koolstoffen
  • Voedsel en drank verwerking
  • Alternatieve energie en technologieën
  • Warmteoverdracht vloeistof systeem onderhoud

HOE WIJ WERKEN

Naast het leveren van de thermische olie, controleren wij de kwaliteit van de thermische olie met enige regelmaat door middel van een chemische analyse van de in gebruik zijnde olie, waaruit we kunnen opmaken of de olie in een uitstekende of minder goede conditie is. Indien nodig adviseren wij correctieve maatregelen te nemen zodat het thermisch rendement optimaal blijft, waardoor de energie kosten ook binnen het budget blijven.

OLIE MONSTER AANVRAGEN

Bij Rodun is het ook mogelijk om een olie monster op te vragen. Hiervoor zijn wel een aantal eisen waaraan voldaan moet worden. Klik hier onder om te zien wat er mogelijk is.

GESCHIEDENIS

Ons bedrijf bestaat sinds 2000 en is in 2004 aangevangen met de verkoop van de synthetische thermische olie lijn van Solutia. In 2012 is Solutia overgenomen door Eastman Chemical en sinds october 2014 is Rodun Benelux BV distributeur voor de Benelux van deze 15 synthetische thermische olie soorten. Een groot deel van onze business is in de chemische, petrochemische, farmaceutische en voedsel industrie. Zo zijn veel industriële maar ook ambachtelijke bakkerijen die werken met thermische installaties en zijn klant bij ons.

LATEN WE SAMENWERKEN!

De juiste aandacht voor alle thermische installatie kan zeer veel geld op onderhoud besparen. De juiste keuze van de thermische olie is zeer belangrijk. Een ding is hier zeker goedkoop is duurkoop. De Therminol producten die wij aanraden zijn van zeer hoge kwaliteit en kennen een zeer lange levensduur, mits natuurlijk aan een aantal typische voorwaarden wordt voldaan. De meeste belangrijke zijn de stroomsnelheid van de oliestroom in de installatie, de turbulentie van de vloeistof en de bulk en film temperatuur van de vloeistof.

Mocht u specifieke vragen hebben over thermische systemen of installaties bel of mail ons gerust voor advies.

Roland Borsboom

Theo Borsboom

TOP